Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 7. 2017

Nová konzole Ataribox

Ataribox game console

Nová herní konzole firmy Atari jménem Ataribox by měla svým designem navazovat na své historické předky. Designér se nechal zřejmě inspirovat hlavně proužkovaným designem první konzole Atari 2600 (VCS - Video Computer System), která byla vypuštěna do prodeje v roce 1977. Tato konzole měla dřevěnou přední část, ale vyráběly se i verze s černým čelem, někdy přezdívané "Darth Vader" pro svůj celkově černý vzhled.

Atari 2600 Wooden BoxAtari 2600 Darth Vader

V podobném duchu bude zřejmě designována i nová konzole Ataribox, která nabídne několik variant čelního a zadního krytu, včetně svítivě červené barvy.

Z hardwarového hlediska by konzole měla být založena na platformě PC, snad se systémem Android. Takže by měla poskytovat možnost v emulátoru hrát hry z původních konzolí a navíc i nové hry, které využívají nových hardwarových možností platformy.

Na další detaily si budeme muset ještě počkat. Jak ostatně zmiňují i recenzenti různých počítačových novin, např. Bonusweb:

O Atariboxu, jak se nová konzole jmenuje, víme prozatím velmi málo. Je založena na PC, první obrázky pak ukazují porty HDMI, 4x USB a SD.

nebo server Games.cz:

Ke spekulacím, zda se nejedná o podvrh, se Fred Chesnais vyjádřil na E3 v rozhovoru s GamesBeat následovně: „Vracíme se na pole hardwaru. Zatím stále pracujeme na designu, takže ke skutečnému odhalení dojde až později, ale naše nová konzole běží na PC technologii.“

Otázkou je, jak velký zájem o novou konzoli bude. Zatím prý první zprávy o ní nevyvolaly příliš velký rozruch a v podstatě zapadly. Zájem budou mít asi hlavně skalní Ataristé, hráči a sběratelé, kteří pamatují zlatou éru Atari v 80. letech minulého století.

Aktuální stav projektu můžete sledovat z první ruky na domovských stránkách Ataribox.com. Zatím tam, kromě krátkého, nic neříkajícího teaseru, není ale vůbec nic. Prostě jen další vzdušné zámky. Jsem zvědavý, co z toho nakonec bude. Budeme se těšit.

 

Náhledy fotografií ze složky Ataribox

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Díky :)

PG, 21. 7. 2017 15:38

Díky za shrnutí, myslím, že jsi uvedl asi vše, co je zatím známo.