Jdi na obsah Jdi na menu
 


Intro

Zdravím všechny příznivce a záchranáře historických počítačů. Tak jsem se konečně rozkýval, zvolil si tento portál a založil tento blog, na kterém bych chtěl ventilovat svůj přetlak informací a fotek týkajících se oprav nebo úprav těchto vzácných elektronických pokladů. Dělám to hlavně pro sebe, abych měl ta schémata a postupy vždy po ruce a také kdyby měl třeba někdo zájem to vidět. Tak mě prosím nekamenujte, pokud tu nebude něco popsáno úplně přesně a do detailů. Můžeme si to vyříkat v komentářích, které budou pod každým příspěvkem :)

Jakožto aktivní člen olomouckého Atariklubu (často však jen aktivně přihlížející) tu budu možná se značkou Sinclair trochu rebelovat. Nicméně dnes už nejsou v módě ty války mezi platformami jako v 80. a 90. letech a příznivci starých počítačů všech značek se svorně schází na přátelských akcích několikrát do roka. Jmenovat můžu např. ByteFest v Praze, Forever na Slovensku nebo Atariádu v Olomouci.

Co chystám?

V nejbližší době se zde chystám zveřejnit postup opravy přívodů membránové klávesnice "gumáka", který jsem už kdysi poslal jako článek slovenským aktivním technikům ze SinDiKatu.

Pak mám v pácu úpravu pro vyvedení videosignálů (composite, S-video + audio) z Atari 800XL, včetně ukázky vyrobeného kabelu-redukce. Tento návod včetně obrázků vyjde i v novém jubilejním disketovém Atari magazínu FLOP č. 60. Sem ho umístím až po Platariádě v červnu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář