Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. 9. 2017

Pozvánka na Bytefest 2017

bytefest2017_pozvanka_mala.jpg

Chtěl bych všechny pozvat na další ročník setkání příznivců historických počítačů Bytefest v Praze. Bude to tradičně o víkendu 13.10. - 15.10.2017 v budově smíchovského nádraží. Viz http://www.bytefest.org/

Podle uvedeného programu by měl v sobotu vystoupit s přednáškou Tomáš Smutný - spoluautor počítače Ondra. Z dalších přednášejících bych vypíchnul Miroslava Wernera a jeho přednášku o budově společnosti Sinclair v Cambridgi. Letos jsem se v Cambridgi zastavil cestou do Skotska, takže mě to zajímá!

pred-kings-college-se-sinclairem.jpg

Z pravidelných účastníků by se na Bytefestu měl objevit např. Jiří "swarm" Zima - autor blogu nejen o historické výpočetní technice http://notebookblog.cz , své videoreportáže tam točí novinář Michal "Wolf" Rybka - kurátor Alza muzea a redaktor herního časopisu LEVEL.

Vloni se na akci mihl i autor skvělé knihy Mikropočítačová revoluce Pavel Tronner, který na serveru Živě.cz píše hutné články o historii výpočetní techniky.

tronner-mikropocitacova-revoluce.jpgNež jsem se s ním mohl dát do řeči, tak zase zmizel.

A nakonec se tam možná objeví i Pavel Tišnovský, který píše skvělé a dlouhé články nejen o historické technice na serveru root.cz - např. https://www.root.cz/clanky/grafika-na-osmibitovych-pocitacich-firmy-sinclair-ii/

Co se týče historické techniky - bude tam pěkná výstavka různých počítačů značky Sinclair i jejich klonů, dále počítače Atari, Amiga, Sharp, Commodore C64, PMD-85, Ondra, dále funkční mikropočítačový průmyslový systém SAPI-1 s 8-palcovými mechanikami, kufříkový počítač Osborne Executive s procesorem Z80 a systémem CP/M a další historické perly.

Fotky z Bytefestu 2016 lze nalézt např. zde u Krupkaje.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Cambridge

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář