Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 5. 2018

Šlacha mluví ze záhrobí

Šlacha - Bytefest 2012

Nemám rád parte, černou kroniku, umírání ani pohřby, ale musím všem oznámit, že nás opustil velký amigista Šlacha, kterého mnozí znali z pražského Bytefestu a hlavně z ryze amigistické Prase Párty, kterou organizoval spolu s Rotačákem a Tomsoftem. Byl znám svou horkokrevností, takže často chodil i v říjnu jen v nátělníku a také měl slabost pro krásné lehce oděné dívky, kterými si zdobil plochu Workbenche na své nadupané Amize.

Šlacha - Bytefest

Já se s ním poprvé dal do řeči na brněnském Amiga Resetkání v dubnu 2012. Ukazoval mi tenkrát legendární hru Myst na svém přenosném PSP (Playstation Portable - o rok později jsem si tuto skvělou konzoli pořídil také). Náhodou jsem si kousek Šlachova výkladu ke hře natočil kamerou. A jelikož se nyní stává každá fotka a záznam s ním velkou vzácností, tak se o tento záznam chci s vámi podělit.

Šlachovi jsem tenkrát na Resetkání půjčil svůj luxusní joystick Quick Shot II, aby si mohl s dalšími zahrát multiplayer Master Blaster. Stěžoval si pak, že vždycky prohrál a nakonec to svedl na můj joystick :) No, později jsem zjistil, že přední tlačítko joysticku je už asi vymačkané a špatně funguje. Tak jsem jej prohodil s horním a celkem se s tím od té doby dá hrát.

Šlacha byl spolu s Rotačákem a Tomsoftem nerozlučná trojka, která se starala o organizaci různých party akcí. Hlavně Bytefestu a Prase Párty. Tady je ukázka z jejich povedeného dema a zároveň pozvánka na Prase Párty. Která je ovšem nyní bez Šlachy přinejmenším ohrožená.

A jelikož umírání patří bohužel k životu, tak můžu Šlachovi jen popřát, ať si to v amigáckém nebi užije a budeme na něj všichni s úctou vzpomínat.

Šlacha - Bytefest 2011

 

Náhledy fotografií ze složky Lidé

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Sbohem Šlacho

Cyberian, 5. 10. 2018 11:21

Zjistil jsem to až dnes, od mé manželky když se koukala na přesné datum letošní párty :( . Taky jsem měl Šlachu hodně rád. Lidí jeho formátu je málo. Znal jsem ho někdy od roku 2008. Byl na párty jednou z nejvýraznějších osob.

Já skoro nemám slov, ještě zatlačuju slzy. Minulý rok jsem ho poznal, tedy nemohl jsem při vstupu na akci ho hned poznat, že jako kam dal břicho a tak, ... a pak mi to říkal a byl jsem už tehdy celkem v šoku, ale byl tehdy jiný. Tak jak jsem ho do té doby ještě neznal, jako by měl v sobě lecos srovnáno a já se letos na něj opravdu strašně moc těšil, že si zapaříme, pokecáme...

Nikdy na Šlachu nezapomenu, zvlášť na jeho optimismus

Re: Sbohem Šlacho

PedroS, 5. 10. 2018 18:11

Jojo, po Šlachovi zůstane na Bytefestu docela smutná díra na place.

Šlacha

Akio, 16. 5. 2018 8:04

Měl jsem Šlachu rád. Vypadal na první pohled že je zlý, ale přitom byl hodný. Poprvé jsem ho potkal na AKF Párty v Praze asi v roce 2001 nebo 2002, už nevím. Tehdy mě pobavil jeho nick a mám za to, že ho měl proto, že nechtěl vymýšlet nějaké extrá jména a tak si vybral úplně obyčejné slovo které ho napadlo první. Potom, už nevím na které akci, měl tehdy novinku Sony PS3 a tak jsem s ním chvíli hrál nějakou hru. Na Bytefestu 2017 jsem ho viděl naposledy, byl strašně hubený a já ho kvůli tomu vůbec nepoznal. Říkal, že už konečně musí dohrát první nebo druhý level Ruff'n'Tumble, ale pak když jsem se ho ptal, tak se smíchem řekl, že to stejně nedal :)

Re: Šlacha

PedroS, 16. 5. 2018 18:49

Díky za info. Jo, on vypadal jako zlobr, ale byl to hodný zlobr. No, já jsem s ním bohužel nikdy moc nepokecal. Akorát na tom Resetkání. Nějak jsme se na BF vždycky míjeli. No, teď bude mít v nebíčku na ten Ruff'n'Tumble dost času.

Re: Šlacha

panprase, 17. 5. 2018 16:39

Jo dycky s nim byla prdel, fakt že jo. Si mne neustále dobíral, kdy mu přivezu A600 co dal mýmu kámošovi k opravě, no opravě, ta A600 byla asi dva roky někde na hnoji, takže neopravitelný, no ale dycky to zmínil. To bylo někdy na AKF 2003 tuším.-

Re: Šlacha

PedroS, 18. 5. 2018 20:40

No, škoda toho veselého kamaráda, kterému ani moc nevadilo, že má roky Amigu kdesi na hnoji. Hlavně když si užil párty s druhými. Mě mrzí, že jsem s ním víc nepokecal. Nějak jsme se vždycky míjeli. A to jsem v podstatě taky amigista. Mám doma A1200.