Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. 2. 2017

Časopis Spectrum Today

Spectrum Today CoverSpectrum Today News

Již je to tři roky, co se kreativní hudebník a grafik Ellvis ze Zero Teamu rozhodl začít vydávat nový časopis pro všechny Spectristy. Název Spectrum Today byl zvolen záměrně, protože by v časopise měly být obsaženy informace o nejnovějším dění a tvorbě okolo platformy Sinclair. Čili kromě reportů z různých akcí a demoscény jsou v časopise informace o nejnovějších hrách nebo předělávkách původních her pro ZX Spectrum.

Nulté číslo se věnuje výčtu dem a inter na Foreveru 2014. Mě asi nejvíce zaujalo vítězné ruské 1k intro Irreality. Jsou v něm použité efekty, při kterých mě oči přecházely a dodnes přemýšlím, jak to bylo vše dělané. Z publika se tenkrát ozývaly hlasy jako "vypněte někdo ten stroj, než mi vypadnou oči z důlků...".

V nultém čísle mě také zaujal článek o crosskompilerech pro ZXS. Čili vývoj softu na PC a následný převod do ZXS. Sám jsem zatím vyvíjel programy pouze přímo na originálním stroji, což není vždy úplně pohodlné.

Zatím vyšly zřejmě pouze 2 čísla, takže přeji Ellvisovi hodně energie a hlavně času při tvorbě dalších čísel. Časopis je pěkný a poskytuje bezva souhrn všeho, co se na scéně v posledních letech děje. Díky Ellvisi!!!

Obě čísla lze stáhnout např. u Nobyho zde. A tady je nulté číslo časopisu spolu s ohlasem publika v komentářích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář